”Välkommen till världen. Jag har väntat på dig. Jag är så glad att du är här.” så börjar en meditation till det inre barnet i den terapi form psykosyntes som jag arbetar med. Det är en hyllning till den du var alldeles från början, när du kom till den här jorden. Med alla de unika gåvor som tillhörde just Dig.

När vi växer upp dyker Jante lagens stränga ord upp längs vägen ”Du ska inte tro att du är någon. Du ska inte tro att du är bättre än vi.” Sakta men säkert förs vi bort från den vi från början var, i rädsla för att bli avvisad, inte få vara med, att ”vara fel”.

Denna blogg har blivit till för att jag vill göra uppror mot just det.

I mitt terapi rum under tretton år som terapeut har jag funnit en röd tråd – hur det värker i kroppen och själen när vi går emot vår innersta vilja. Det är dags att få återerövra den! Att se vad som är i vägen och få mod att utmana gamla sanningar om oss själva. Vi är alla rädda. Vi har alla ett mod. Tillsammans kan vi stötta varandra på vägen till att verkligen få vara den vi är.

I USA finns begreppet ”go crazy”. Att släppa loss, gå utanför boxen, att våga kasta sig ut. Galen var det närmsta jag kunde komma översättningen i det svenska språket. För jag har bestämt mig för att vara galen, att strunta i Jante och omvärldsberoendet och försöka inspirera andra att göra detsamma.

Dina tankar och synpunkter kommer betyda mycket för den här bloggen. Erfarenheter kring när du gått emot dig själv eller lyssnat till dig själv. Det är av betydelse för andra.

Så min galna vän: Hänger du med på resan?