Nu är det dags! Idag samlas vi i ett uppror mot Jante lagen! Vad säger Jante? Jo, ”Du ska inte tro att du är någon”. Det är precis just det Du är! När du vågar följa din innersta vilja och längtan, lyssnar innåt djupt i dig själv – då händer något stort.

Min tro är att när vi följer vår vilja är den också i samklang med en större, universiell vilja. Därför blir rätt lätt och presenter ramlar ned från himlen i form av människor och saker som gör att vår dröm blir sann. När vi följer den äkta sanna viljan är jag övertygad om att, även om det kan vara smärtsamt för omgivningen, det också är för deras bästa i långa loppet.

När jag bestämde mig för att skriva en bok fick jag ofta höra längs vägen ”Du vet väl att det är svårt” ”Ha inte för stora förhoppningar” eller så möttes jag av tystnad och bortvända blickar. Dessa personer trodde säkert att de ”hjälpte” mig att inte bli ledsen eller besviken. Jag vägrade lyssna på allt detta, hade jag gjort det hade jag garanterat inte varken orkat eller klarat av att jobba vidare.

Så jag skrev en lista på alla jag skulle bjuda till mitt releaseparty, fastän boken inte ens var skriven. Jag arbetade mot mitt mål – och en dag blev det sant! Ica Bokförlag ringde och sa ja! Jag blev så glad att jag efteråt slängde busshäftet i stället för soparna i sopnedkastet! Så till sist en dag fick jag stå där, framför hundra personer i Huma Novas lokaler, min dröm blev sann!

Självklart var jag rädd längs vägen, hade stopp i kreativitet, tvivlade och våndades. Men det viktigaste av allt var att jag fortsatte framåt, om än med myrsteg ibland. Vi behöver varandra längs vägen. Vi behöver höra; ”Jag tror på dig! Keep on walking! Det är tungt ibland, men jag vet att du fixar det!”

Så mina galna vänner; dela med dig i denna blogg om en situation liten eller stor spelar ingen roll, där du struntade i Jante och gjorde det Du tyckte var rätt utifrån din innersta vilja. Tjoho!